Mjere potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije u 2019. godini

Temeljem Odluke o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjska županija objavila je dvanaest javnih poziva za čiju provedbu je u Županijskom proračunu osigurano do 5 milijuna kuna.
Javni pozivi otvoreni su od 1. ožujka 2019. godine do utroška planiranih sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2019. godine.
Svi javni pozivi dostupni su na linku:
http://www.obz.hr/index.php/potpore/natjecaji-i-javni-pozivi-u-tijeku

Objavljeno: 6. ožujka 2019.

Poziv

Općina Vladislavci  u postupku je izrade Strateškog razvojnog plana turizma Općine  Vladislavci za razdoblje od 2018. – 2022. godine.

Strateškim planom razvoja turizma utvrdit će se opći podatci  o destinaciji, infrastruktura za razvoj turizma, razvojni dionici i nositelji razvoja turističke ponude, komunikacijske aktivnosti, turistička ponuda i potražnja, postojeća strateška usmjerenja, projekti u funkciji razvoja turizma i poduzetništva, planirani projekti u funkciji razvoja turizma i poduzetništva 

Kako bi što kvalitetnije izradili ovaj Strateški dokument

pozivaju se mještani Općine Vladislavci, gospodarski subjekti, udruge građana da Općini Vladislavci dostave projektne ideje za potrebu izrade strategije razvoja turizma.

Projektne ideje mogu se dostaviti do 15. ožujka 2019. godine na obrascu koji je sastavni dio ovog poziva.

U Vladislavcima, 22. veljače 2019.

Općinski načelnik

Marjan Tomas,v.r

Obrazac za prikupljanje projektnih ideja Objavljeno: 22. veljače 2019.

Objava

Objava

Objavljeno: 15. veljače 2019.

POZIV NA RADIONICU ZAKONODAVSTVO EU I RH O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM

Tekst poziva

Objavljeno: 7. veljače 2019.

Radionica o postupanju s otpadom s naglaskom na kompostiranje biološkoorganskih ostataka

OPĆINA VLADISLAVCI POZIVA UČENIKE OSNOVNE
ŠKOLE MATE LOVRAKA VLADISLAVCI

Na radionicu o postupanju s otpadom s naglaskom na kompostiranje biološkoorganskih ostataka
koja će se održati dana 24. siječnja 2019. godine
u Osnovnoj školi Mate Lovraka Vladislavci
s početkom u 10,00 sati
Radionica će biti održana za učenike 1. do 4. razreda

Tijek radionice:

  • Kako nastaje otpad
  • Odvojeno odlaganje otpada u cilju reciklaže:
    papir, staklo, metal, plastika, biootpad
  • Kružni tok u prirodi
  • Što možemo kompostirati
  • Što ne bi trebali stavljati u kompost
  • Postupanje s biološkoorganskim ostacima  :

– prikupljanje
– usitnjavanje
– mješanje različitih vrsta bioostataka – zeleni vlažni sa suhim drvenastim
– odlaganje
– prevrtanje, kvašenje
– prosijavanje komposta
– test zrelosti komposta
– upotreba komposta

Objavljeno: 23. siječnja 2019.

NATJEČAJ za dodjelu studentskih stipendija Općine Vladislavci za proračunsku 2019. godinu

OPĆINA VLADISLAVCI
obavještava redovne studente s područja Općine Vladislavci da je 10. siječnja 2019. godine raspisan Natječaj za dodjelu studentskih stipendija Općine Vladislavci za proračunsku 2019. godinu.
Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči i web stranici Općine Vladislavci.
Više informacija

Objavljeno: 10. siječnja 2019.

Održavanje seminara o važnosti izgradnje reciklažnog dvorišta

Općina Vladislavci obavještava sve građane o planu održavanja seminara pod nazivom “Važnost izgradnje reciklažnog dvorišta”. Kroz seminar svi sudionici upoznat će se sa svrhom i načinom rada reciklažnih dvorišta, sustavom zbrinjavanja i alternativnim tehnologijama zbrinjavanja otpada. Projekt izgradnje Reciklažnog dvorišta financira se sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, te su u sklopu projekta predviđene 2 radionice i 2 seminara na temu održivog gospodarenja otpada.

Seminar će se održati 06. studenoga 2018. godine (utorak) s početkom u 14:00h u vijećnici Općine Vladislavci, Ulica kralja Tomislava 141.

Poziv: Seminar o važnosti izgradnje reciklažnog dvorišta – iskorak prema održivom upravljanju otpadom Poziv: Seminar o važnosti izgradnje reciklažnog dvorišta – iskorak prema održivom upravljanju otpadom 1

 

Poziv

Više o projektu izgradnje reciklažnog dvorišta

Objavljeno: 2. studenoga 2018.

Općina Vladislavci u projektu „Zajedno u prošlosti – zajedno u budućnosti“

U okviru projekta „Zajedno u prošlosti-zajedno u budućnosti“, financiranog od strane Europske unije u okviru programu Europa za građane, predstavnici Općine Čepin i predstavnici Općine Vladislavci te poduzetnici, poljoprivrednici i predstavnici udruga iz Općine Čepin, boravili su u Herceg Novom, Crnoj Gori od 17. do 20. rujna 2018. godine.
Prošlo je već mjesec dana od završetka projekta međutim dojmovi se još uvijek prepričavaju. Općina Vladislavci, sa svojim predstavnicima, općinskim načelnikom Marjanom Tomasom i predsjednikom općinskog vijeća Općine Vladislavci Krunoslavom Morovićem sudjelovala je također u realizaciji projekta s ciljem stvaranja veza između Općine Vladislavci s predstavnicima Općine Herceg Novi i pronalaska načina na sudjelovanju u zajedničkim aktivnostima u budućnosti.
Boraveći četiri dana u Općini Herceg Novi, općinski načelnik Marjan Tomas pridonio je stvaranju jedinstvene platforme za prijavu novih projekata jer je Općinu Herceg Novi prepoznao kao potencijalnog partnera. Apliciranjem na natječaje za projekte ove vrste, dvije općine razvile bi tako dobru prekograničnu suradnju.
U utorak, 18. rujna 2018., na sastanku u Institutu „Dr. Simo Milošević“, predstavnike Općine Čepin i Općine Vladislavci pozdravio je predsjednik Općine Herceg Novi Stevan Katić, poželjevši dobrodošlicu u Herceg Novi i tom prilikom izrazivši zadovoljstvo što službena suradnja počinje u okviru programa Europe za građane.
Po završetku sastanka u Institutu, za predstavnike Čepina i Vladislavaca organiziran je turistički obilazak kroz Stari grad i hercegnovske tvrđave, dok su općinske uprave Čepina, Vladislavaca i Herceg Novog posjetile kompleks u izgradnji Portonovi „Kumbor“ koji se gradi na površini od 25 ha, a čija je vrijednost 650 milijuna eura. Gradi ga kompanija Amazont Investments,a u sklopu kompleksa izgradit će se prvi One&Only hotel u Europi. Također su posjetili i novootvoreni luksuzni Lazure Marina & Hotel.
Drugi dan održan je svečani koncert na kojemu su se predstavila kulturno umjetnička društva „Ivan Kapistran Adamović“ iz Čepina, te „Sloga“ i „As“ iz Herceg Novog, dok su treći dan općinski načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i predsjednik Općine Herceg Novi Stevan Katić svečano su potpisali sporazum o suradnji 20. rujna 2018. u 11:00 sati u Velikoj Sali Skupštine Općine Herceg Novi, čime je ovaj posjet službeno završen.
Općina Vladislavci u projektu „Zajedno u prošlosti – zajedno u budućnosti“ 1
Općina Vladislavci u projektu „Zajedno u prošlosti – zajedno u budućnosti“

Objavljeno: 20. listopada 2018.