Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe

Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe

Projekt „Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe“, UP.02.1.1.05.0070, financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020 prema javnom pozivu “Zaželi – program zapošljavanja žena”.

Nositelj projekta: Općina Antunovac
Partneri:
• Hrvatski zavod za zapošljavanje
• Centar za socijalnu skrb Osijek
• Općina Vladislavci
• Lokalna akcijska grupa Vuka-Dunav
Razdoblje provedbe: 30 mjeseci (25. siječnja 2018. do 25. srpnja 2020. godine)
Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.368.081,12 kuna te se financira u stopostotnom iznosu bespovratnih sredstava.

Svrha projekta je pomoć nezaposlenim, teže zapošljivim ženama, niže razine obrazovanja u ovom području koje nema dovoljno pokrivenu mrežu pružanja ovakvih socijalnih usluga, u pristupu tržištu rada, unaprjeđenje radnih kompetencija, putem zapošljavanja u lokalnoj zajednici na skrbi i njezi za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju.
Ciljana skupina su nezaposlene žene s najviše srednjoškolskim obrazovanjem prijavljene u evidenciju nezaposlenih (s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.
Osnovni cilj aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta, osim zapošljavanja nezaposlenih žena sa područja Općine Antunovac i Općine Vladislavci s naglaskom na ciljanje skupine, je i prevencija prerane institucionalizacije starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, njihova socijalizacija, a samim time i poboljšana kvaliteta života.
Rezultati projekta:

• Zapošljavanje 25 nezaposlenih žena s naglaskom na ciljane skupine
• Socijalno uključivanje 125 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju

Kontakt osobe:
• Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac, tel. 031/278-022
• Nataša Tramišak, mag.iur., direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva, tel: 031/670-496.

EU fondovi