Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zaželi bolji život u općini Vladislavci 3

Naziv projekta: Program zapošljavanja žena – Faza III, Zaželi bolji život u općini Vladislavci 3

Fond: Europski socijalni fond

Program potpore:  Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Nositelj projekta: Općina Vladislavci

Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek,

Ukupna vrijednost projekta: 1.499.681,80 kuna, za koje su osigurana sredstva iz Državnog proračuna (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%)

Trajanje projekta: 8 mjeseci (od 21.10.2022.  do 21.6.2023. godine)

Cilj projekta:

Osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Svrha projekta:

Svrha projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal ciljane skupine 33 teže zapošljivih žena te žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja s područja Općine Vladislavci koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 198  krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba s područja općine Vladislavci.

Ciljane skupine:

Nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice.

Krajnji korisnici:

Osobe u starijoj životnoj dobi i/ili nemoćne osobe

Više informacija:

Gordana Pehar Kovačević, Telefon broj:  031/ 391 250


„Sadržaj  materijala isključiva je odgovornost Općine Vladislavci “

 

https://strukturnifondovi.hr/

http://www.esf.hr/

 

Letak

EU fondovi


Završio je još jedan Program zapošljavanja žena – Faza III, Zaželi bolji život u općini Vladislavci 3. Projekt je trajao 8 mjeseci odnosno od 21. listopada 2022. godine do 21. lipnja 2023. godine kojega je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Provedbom projekta zaposlilo se 33 teže zapošljivih žena koje su pridonosile kvaliteti života za 198 osoba starije životne dobi sa područja Općine Vladislavci.

33 zaposlene žene imale su priliku uz brigu za starije i nemoćne, potaknuti njihovu socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Općinski načelnik Marjan Tomas  zahvalio je svim zaposlenim ženama na njihovom trudu i zalaganju za boljitak  i brigu o osobama starije životne dobi  s područja Općine Vladislavci.