Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Turizam

LD Kobac Vladislavci

Lovačko društvo “Kobac” Vladislavci naslijednik je lovačkog društva “Hrastin” iz Hrastina, koje je osnovano 1945. godine. Kako se u ono vrijeme na ovom području djelovala dva društva : lovačko društvo “Hrastin” i lovačko društvo “Jarac” s članovima iz Dopsina i Vladislavaca, 1953. godine došlo je do fuzije ta dva društva. To udruženo društvo djelovalo je do početka Domovinskog rata 1991. godine, kada je došlo do prestanka rada društva. 1992. godine obnovljen je rad društva, ovaj put pod nazivom LD “Kobac” Vladislavci. Danas društvo broji 37 članova i 2 pripravnika.

LD Kobac Vladislavci
LD Kobac Hrastin

Ribnjaci ŠRD Čepina u Vladislavcima

Ribnjaci zauzimaju 9 hektara voda od toga 6 hektara za športski ribolov. Skrenete li s magistralnog puta Đakovo-Osijek za Vladislavce, 800 m do ribnjaka je uređen prilaz, a putokazi ce vas odvesti do vode. Sam početak nastanka ribnjaka počinje još 1957. g. kada su iskopane jame za potrebe ciglane.Tokom godina, to su postale ekološke jame za odlaganje otpada. ŠRD ”Čepin” je drustvo koje je osnovano 1995. godine, te od tada postoji kao kompleks od 2 Bajera.

U ribnjacima živi 15 vrsta riba, a najbrojnije su šaran(riječni), šaran ribnjicarski, amur, smuđ. Godišnje se u vodu poribi oko 3000 kg plemenite ribe. Na ribnjacima volonterski radi prva hrvatska ribočuvarica koja poslužuje članove sa osvježavajucim napitcima, dnevnim i godišnjim ribolovnicama.

Ribnjak
Ribnjak