Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Sudionice projekta „Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe II“ stekle novu radnu kvalifikaciju – gerontodomaćica

U okviru provedbe projekta „Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe II“, UP.02.1.1.13.0077, kroz 12 mjeseci 60 je žena svojim radom poboljšalo kvalitetu života za ukupno 401 stariju i nemoćnu osobu te im pružilo pomoć, njegu i lijepu riječ. Riječ je o projektu zapošljavanja žena iz ciljane skupine u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici koji LAG Vuka-Dunav provodi od lipnja 2020. godine u suradnji s partnerima Općinom Antunovac, Općinom Vladislavci, Općinom Vuka, Općinom Ernestinovo, Centrom za socijalnu skrb Osijek te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Osijek.

Osim što je provedbom projekta korisnicima omogućena pomoć u njihovu kućanstvu, poput pomoći u dostavi namirnica i lijekova, održavanju čistoće kućanstva i okućnice te pomoći pri održavanju osobne higijene, posredovanja u ostvarivanju raznih njihovih prava te pružanju psihosocijalne podrške kroz razgovore i druženja, zaposlene žene imale su priliku pohađati program obrazovanja i osposobljavanja za zanimanje gerontodomaćica. Time su one uz stjecanje radnog iskustva stekle i novu radnu kvalifaikaciju, čime se unaprjeđuje njihov radni potencijal kako bi im se olakšala potraga za poslom na sličnim radnim mjestima kada se opet nađu na tržištu rada.

Program osposobljavanja za gerontodomaćicu 30 je polaznica započelo u kolovozu, a nakon što su usvojile nastavne cjeline iz osnova gerontologije, poslova gerontodomaćina, zaštite na radu i pružanja prve pomoći, pristupile su završnoj provjeri. Sve su polaznice uspješno položile ispite te im je Pučko otvoreno učilište Mentor izdalo Uvjerenja o osposobljavanju, koja će im biti uručena na završnoj konferenciji projekta.

Projekt „Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe II“ ukupne je vrijednosti 5.332.800,00 kuna te se financira u stopostotnom iznosu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. prema javnom pozivu  „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

“Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost LAG-a Vuka-Dunav i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.”

Elementi vidljivosti