Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Predprijave za upis u 1. razred OŠ Mate Lovraka Vladislavci

Općina Vladislavci novosti

U tijeku su predprijave u 1. razred OŠ Mate Lovraka Vladislavci, školske 2024./2025. godine. Predprijave se primaju u razdoblju od 1. veljače do 9. veljače 2024. godine.  Obveznici su djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine i djeca kojoj je u školskoj godini 2023./2024. odgođen upis u prvi razred osnovne škole.

Molim roditelje čija su djeca obveznici, a ne pohađaju predškolu, da obave predupis na broj telefona 031/ 391 – 016  do 9. veljače 2024.

Psihofizičko stanje djeteta utvrđuje se i radi prijevremenog upisa, odgode ili privremenog oslobađanja od upisa u prvi razred osnovne škole.

Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred može podnijeti roditelj za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik. Zahtjev (Obrazac 6.) se podnosi Uredu državne uprave najkasnije do 31. ožujka 2024.

Stručno povjerenstvo škole, nakon provedenog postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, predlaže Uredu državne uprave odgodu upisa u prvi razred za jednu školsku godinu (Obrazac 4.a).

Pregledi djece odvijat će se prema rasporedu kojega će Stručna povjerenstva osnovnih škola dogovoriti s nadležnim liječnicima školske medicine. Roditelji djece obveznika će dobiti pismeni poziv o terminu i tijeku pregleda.